REGENWATER

TECHNIEKEN

VOOR TUIN

Plubo regenzuil

EcoPlubo

Plubo tuinpaal

VOOR HUIS

Plubo voorfilters

Plubo regenwaterfilters

Tankbescherming

Betonnen tanks

Kunststoffen tanks

Besturingssystemen

Waterclear filter

VOOR BEDRIJF

 

- under construction -

PLUBO REGENWATERFILTER

De moderne mens verbruikt 120 tot 150 liter leidingwater per dag. Dit leidingwater is verre van goedkoop en bovendien zal de prijs jaarlijks blijven stijgen. In onze streken is regenwater voldoende en gratis beschikbaar en uitermate geschikt voor vele huishoudelijke toepassingen. U kunt zonder problemen het leidingwaterverbruik met meer dan de helft verminderen door een efficiënt gebruik van regenwater. Gebruik daarom steeds regenwater voor de toiletten, voor de schoonmaak, voor de was en om de tuin te sproeien… Bovendien is voor al deze toepassingen regenwater gewoon beter dan leidingwater, want regenwater is zacht.

De Plubo regenwaterfilter

Voor u het regenwater verbruikt, kunt u het best laten behandelen door een filter die het water ontdoet van vervuilende deeltjes, kleur, geur en andere ongewenste stoffen. De Plubo regenwaterfilters zijn speciaal ontwikkeld voor de behandeling van regenwater en zijn zeer eenvoudig te installeren. Installeer een Plubo regenwaterfilter. Gebruik uw regenwater zoveel mogelijk en maak op het einde van het jaar de vergelijking. U zult geld besparen en bovendien draagt u uw steentje bij tot een beter milieu. Mooi meegenomen toch?

De beschikbare filtertypes

 

PR25

PR50

PR75

Hoogte

500 mm

720 mm

970 mm

Diameter

259 mm

259 mm

259 mm

Aansluiting

40 mm

40 mm

40 mm

Maximum druk

6 bar

6 bar

6 bar

Maximum temp

40°C

40°C

40°C

Materiaal

PP

PP

PP

Dichtingen

Buna-N

Buna-N

Buna-N

Debieten

< 2 m3/h

3 - 4 m3/h

3 - 5 m3/h

Beschikbare filterpatronen

  • PL 25: sediment filterpatroon van 5, 10, 20 of 30 µ
  • PL 50: filtermand met 12 liter actieve kool
  • PL 75: filtermand met 12 liter actieve kool gecombineerd met een sediment fi lterpatroon van 5, 10, 20 of 30 µ

Werking

Bij gebruik van een sediment filterpatroon worden alle zwevende deeltjes en alle vuilrestjes uit het water gehaald. De actieve kool maakt het water helder, geur- en chloorvrij, verwijdert de eventueel aanwezige koolwaterstoffen en absorbeert alle organische vervuiling.

Onderhoud

Het is aangewezen om de sedimentfilter iedere maand uit de filter te nemen en af te spoelen. Om de 6 maanden vervangt u de sedimentfilter door een nieuwe. De mand met actieve kool vergt geen speciale aandacht, maar het filtermateriaal dient om de 6 maanden te worden vervangen door nieuwe actieve kool.

 

Gebruiksvriendelijk

De filterpatronen kunnen zonder gebruik van enig gereedschap worden verwijderd. Laat de druk af van het systeem, draai de filter los, verwijder het patroon en zet er het nieuwe in. Klaar in 60 seconden. Geen enkele andere filter is gebruiksvriendelijker.

 

Andere toepassingen

De Plubo regenwaterfilters zijn ook zeer geschikt voor behandeling van leidingwater en grondwater. De patronen kunnen behalve met actieve kool ook gevuld worden met andere media zoals harsen of zeolieten.

 

 

PLUBO bvba

home

bedrijfsprofiel

downloads

contact

 

verdelers gezocht

Plubo bvba, Handzameplein 15, 8610 Kortemark, Belgium Tel: +32 (0)473 511 706

© 2008 Plubo