SOLAR-FIZZ TUINDOUCHE

Plaats de zonnedouche in de tuin of op uw terras op een plaats die overvloedig kan genieten van rechtstreeks zonlicht. Sluit de zonnedouche aan op een tuinslang en laat de reservoir vullen met koud water. Al na enkele minuten zal het water beginnen opwarmen.

Verticale of schuine reservoirs

U kunt kiezen tussen een zonnedouche met een verticale reservoir of een douche met een schuine reservoir. Het rendement van een schuine reservoir is beter omdat de zonnestralen er loodrecht opvallen. Bij een schuine reservoir worden er temperaturen tot 70°C bereikt. Bij een verticale reservoir tot 50°C.

Zonnereservoir

De reservoir , die het koud water omzet in warm water , is het belangrijkste onderdeel van de zonnedouche. De absorbers zijn uitgerust met extra reflectoren om een maximum van de zonnewarmte te kunnen afgeven aan het water in de reservoir in zo weinig mogelijk tijd.

Bovendien zijn de reservoirs ook vakkundig geïsoleerd (behalve op het model E15). Hierdoor blijft het water nog meerdere uren warm in de reservoirs, lang nadat de zon is verdwenen. Een unieke eigenschap!

Mengkraan

De zonnedouche is uitgerust met een mengkraan zodat het water bij gebruik weer kan worden afgekoeld of afgeregeld naar eigen temperatuursbehoefte.

Douchekop

Het model S30 is standaard uitgerust met een hoge douchekop. De andere modellen zijn voorzien van een handdouche, maar kunnen in optie ook uitgerust worden met een hoog douchemodel.

Specificaties

Type

Volume reservoir

Aantal reservoirs

Max. temperatuur

Opstelling

Geïsoleerd

Gewicht (incl. verpakking)

E-15

15 L

1

50 °C

Verticaal

neen

11 kg

V-15

15 L

1

50°C

Verticaal

ja

16 kg

S-15

15 L

1

70°C

Schuin 40°

ja

17 kg

S-30

30 L

2

70°C

Schuin 40°C

ja

27 kg

De modellen V-15, S-15 en S-30 zijn geïsoleerd waardoor het water nog lange tijd warm blijft, lang nadat de zon is verdwenen.

Het model E-15 is niet geïsoleerd en verliest dus direct zijn warmte nadat de zon is verdwenen.

Solar-Fizz is de enige douche op de markt die geïsoleerd is.

Solar-Fizz is de enige douche die tot een temperatuur gaat van 70°C. Is een zeer goed argument tegen legionella.

De temperatuur van 70°C wordt al bereikt na ongeveer 90 minuten zonneschijn.

Vanaf 50 stuks kan er gewerkt worden met eigen kleuren. Het normale standaardkleur is grijs - wit.

 

 

 

PLUBO bvba

         

Plubo bvba, Handzameplein 15, 8610 Kortemark, Belgium Tel: +32 (0)473 511 706

© 2008 Plubo